Nedenfor findes mine foretrukne ressourcer vedrørende Power Bi, Power Pivot, DAX og M m.v.

Downloads

Power Bi Desktop: Power Bi desktop programmet kan frit hentes og anvendes gratis.

DAX studio: Værktøj til at afvikle og analysere DAX querys. DAX Studio er gratis at anvende.

Power Bi Helper: Power Bi Helper er et gratis værktøj til oprydning, optimering og dokumentation af Power Bi løsninger. Power Bi Helper er udviklet af og stilles gratis til rådighed af RADACAD / Reza Rad.

Monkey tool: Et Excel 2016 eller højere add in til brug for arbejdet med querys. Værktøjet er udviklet af Ken Puls. Her er en oversigt over funktionerne i programmet. Der er en gratis 14 dages prøve version samt 3 abonnements typer.

Tabular Editor er et værktøj til at oprette, vedligeholde og styre “Tabular Models”. værktøjet kan anvendes sammen med Power Bi, bl.a. som beskrevet i denne artikel. Tabular Editor kan hentes her og her finder du en række gode kode stumper der kan anvendes sammen med Tabular Editor.

Manualer

DAX

DAX Guide: Samlet DAX manual, der bl.a. angiver hvordan de enkelte funktioner håndterer “row context”, og om funktionerne er  iteratorer eller ikke, samt håndteringen af “context transition”.

Curbal DAX glossary; De cetrale DAX funktioner med gode eksempelfiler og demo videoer.

Power Query (M)

Microsoft Power Query M formula language Reference: Microsofts reference guide med total oversigt over Power Query M formula language funktioner

Ben Gribaudo, En gennemgang af M sproget: En fremragende artikelserie der gennemgår M sprogets opbygning og væsentlige elementer.

Værktøjer

DAX Formatter: Her kan du få formateret dine DAX sætninger efter gældende de facto standard. Desuden behandles og beskrives DAX formatering generelt.

Theme Generator: På denne side kan du, ved at klikke, få dannet et simpelt farve tema. Temaet kan eksporteres som Json fil og importeres i Power Bi.

Report Theme Generator V3: En udvidet version af Theme Generator, med langt flere tilpasningsmuligheder f.eks. generelle farver og tilpasninger for de enkelte visualiseringer.

WebPlotDigitizer: Værktøj til ved “reverse engineering” at udtrække de bagved liggende numeriske data fra billeder af visualiseringer.

Charticulator: Gratis Microsoft værktøj til at skabe egne skræddersyede grafer / visualiseringer. Visualiseringerne kan eksporteres som billeder, HTML eller Power Bi visualiseringer. De skabte visualiseringer kan efterfølgende importeres og anvendes i Power Bi.

Hjemmesider

Moderniseringsstyrelsens standardrapporter til økonomistyring: 6 standard rapporter som hjælp til den daglige økonomistyring. Rapporterne har forskellige formål og målgrupper (direktionen, fagchefen og økonomimedarbejderen). Rapporterne er dokumenterede både med beskrivelser og vejledningsvideoer. Power BI skabelon filer kan downloades, ligesom der er vejledning til opsætning.

Fora

Bøger

The Data Warehouse Toolkit

Opdateret ny udgave af Ralph Kimballs banebrydende bog om dimensionel modellering til data warehousing og business inteligence! Den første udgave af Ralph Kimballs The Data Warehouse Toolkit introducerede industrien til dimensionel modellering, og nu betragtes hans bøger som de mest autoritative guider på dette område. Denne nye tredje udgave er et komplet bibliotek med opdaterede dimensionelle modelleringsteknikker, den mest omfattende samling nogensinde. Den dækker nye og forbedrede stjerneskema dimensionelle modelleringsmønstre, tilføjer to nye kapitler om ETL-teknikker, inkluderer nye og udvidede forretningsmatricer til 12 casestudier og mere. Forfattet af Ralph Kimball og Margy Ross, kendt over hele verden som undervisere, konsulenter og indflydelsesrige tankeledere inden for data warehousing og business intelligence. Begynder med grundlæggende design anbefalinger og skrider frem gennem stadig mere komplekse scenarier. Præsenterer unikke modelleringsteknikker til forretningsapplikationer som lagerstyring, indkøb, fakturering, regnskab, kunde administration, big data-analyse mm. Tegner real-case casestudier fra en række industrier, herunder detailsalg, finansielle tjenester, telekommunikation, uddannelse, sundhedsvæsen, forsikring, e-handel med mere. Design dimensionelle databaser, der er lette at forstå og giver hurtige forespørgseler med Data Warehouse Toolkit: Den definitive guide til dimensionel modellering, 3. Edition.
The Difinitive Guide to DAX

Nu udvidet og opdateret med moderne bedste praksis. Dette er den mest komplette guide til Microsofts DAX-sprog til business intelligence, datamodellering og analyse. Ekspert Microsoft BI konsulenterne Marco Russo og Alberto Ferrari hjælper dig med at mestre alt fra tabelfunktioner til avanceret kode og modeloptimering. Du lærer nøjagtigt, hvad der sker under motothjelmen, når du kører et DAX-udtryk, og at bruge denne viden til at skrive hurtig og robust kode. Denne udgave fokuserer på eksempler, du kan opbygge og køre med den gratis Power BI Desktop, og hjælper dig med at få mest muligt ud af den kraftige syntaks med variabler (VAR) i Power BI, Excel eller Analysis Services. Vil du udnytte alle DAXs bemærkelsesværdige muligheder? Så er dette "dybe dykke" uden kompromis præcis, hvad du har brug for. Udfør kraftfuld dataanalyse med DAX til Power BI, SQL Server og Excel - Master core DAX-koncepter, inklusive beregnede kolonner, målinger og beregningsgrupper - Arbejd effektivt med grundlæggende og avancerede tabel funktioner - Forstå evalueringskontekster og CALCULATE og CALCULATETABLE-funktionerne - Udfør tidsbaserede beregninger - Brug beregningsgrupper og beregningsposter - Brug syntaks variabler (VAR) til at skrive mere læsbar og vedligeholdelses venlig kode - Udtryk forskellige og usædvanlige relationer i DAX, herunder mange-til-mange-relationer og tovejsfiltre - Mestre avanceret optimerings teknikker og forbedre ydelsen i aggregeringer - Optimer datamodeller for at opnå bedre komprimering - Mål DAX-forespørgselsydelse med DAX Studio og lær, hvordan du optimerer din DAX.
Analyzing Data with Power BI and Power Pivot for Excel

De kendte DAX-eksperter Alberto Ferrari og Marco Russo lærer dig at designe effektive datamodeller. Hvordan du kan bruge Excel og Power BI til at få reel indsigt i dine data? Hvordan skriver du en formel, der giver de værdier, du har brug for? Svarene på disse spørgsmål ligger i datamodellen. Denne bog introducerer de grundlæggende teknikker til udformning af datamodeller i Excel og Power BI. Det er beregnet til læsere, der er nye inden for datamodellering, såvel som for erfarne datamodellerer, der leder efter tip fra eksperterne. Hvis du vil bruge Power BI eller Excel til at analysere data, hjælper de mange eksempler fra den virkelige verden i denne bog dig med at se på dine rapporter på en måde, som erfarne datamodeller gør. Som du snart erfarer, med den rigtige datamodel, er det rigtige svar altid et simpelt svar! Ved at læse denne bog vil du: Få en forståelse af det grundlæggende i datamodellering, herunder tabeller, relationer og nøgler. Gør dig bekendt med stjerneskemaer, snefnug og almindelige modelleringsteknikker. Lær vigtigheden af ​​granularitet. Opdag, hvordan du bruger flere faktatabeller, som salg og køb, i en kompleks datamodel. Administrer kalenderrelaterede beregninger ved hjælp af datatabeller. Spor historiske attributter, som tidligere adresser til kunder eller medarbejdere. Brug snapshots til at beregne mængde til rådighed. Arbejde med flere valutaer på den mest effektive måde.
Analyser begivenheder, der har varigheder, herunder overlappende varigheder. Lær, hvilken datamodel du har brug for for at besvare dine specifikke forretningsspørgsmål. Om denne bog. For Excel- og Power BI-brugere, der ønsker at udnytte den fulde potentiale i deres yndlingsværktøjer. For BI-fagfolk, der søger nye ideer til modellering af data
M Is for (Data) Monkey

Power Query er en komponent i Power BI (Business Intelligence) -produktet fra Microsoft, og "M" er navnet på det programmeringssprog, der er oprettet af det. Efterhånden som flere professionelle begynder at bruge Power Pivot, finder de ud af, at de ikke har Excel-færdigheder til at rense dataene i Excel; Power Query løser dette problem. Denne bog viser, hvordan du bruger Power Query-værktøjet til at få vanskelige datasæt i både Excel og Power Pivot og er udelukkende dedikeret til Power Query-dashboarding og rapportering.